Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
Liečba kožného ochorenia akné

Liečba akné a užitočné tipy ako s akné zápasiť a vyhrať

Liečba Akné - Tipy a Triky

Posted on December 24 2013 by Jozko Frajer

Mnoho ľudí v pubertálnom a školskom veku sa určite stretlo s kožým ochorením známym ako akné. Toto ochorenie postihuje najma mladistvých vo veku od 15 do 25 rokov . Vyskytuje sa v rôznych formách na rôznych častiach tela. Najčastejšie sa vyrážy vyskytujú v oblasti tváre ale známe je aj akné na chrbte alebo na ramenách.

Liečba tohto ochorenie môže prebiehať rôzne - závisi to od toho akou formou trpíte. Najčastejšia forma je acne congolbata . Vyskytuje sa najma v dôsledku hormonálnych zmien u tínedžerov a mladistvých . Zvyčajne nedosahuje kritickosti a jedinec ním prestane trpieť po ukončení puberty a teda keď sa hormóny vrátia spať do rovnováhy.
Možnosti liečby je viacero. Ak navštívite vášho kožného lekára – dermatológa ten vám pravdepodobne odporuči liečbu chémiou a teda liekmi rôzneho druhu . Najčastejšie sa jedná o rôzne mastičky alebo lieh ak je ochorenie  kritické nasadzujú sa antibiotiká . V tomto prípade však treba rátať s tým, že každá liečba chémiou v sebe zahŕňa aj vedľajšie účinky . Odporúčame sa najskôr poobzerať po alternatívnych metódach liečenia a teda využiť starú známu matku prírodu.


Zopár tipov ako liečiť akné pomocou prírodných liečiv.

 


Mnoho ľudí ani len netuší koľko blahodárnych vitamínov a minerálov sa nachádza napríklad aj priamo v ich domácej kuchyni alebo chladničke. Vhodné potraviny pre liečbu akné:

  • Citrón – Citrón pokožku dokonale vysuší čím zabráni tvorbe nadbytočného kožného mazu, ktorý je častokrát príčninou vzniku tohto kožného ochorenia.
  • Aloe Vera- Je známe vďaka svojím protizápalovým a hojivým účinkom . V kombinácií s citrónom je to dokonalý liečebný mix. Jednoducho najskôr pokožku ošetrite pomocou citrónovej štavy a potom naneste aloe vera aby ste predišli zápalu . Citrónovú štavu je vhodné zriediť pretože samotná dokáže byť agresívna a môže pokožku dokonca poškodiť. Na to pamatajte! Aloe Vera je tiež vhodné na liečbu jaziev po akné.
  • Cesnak - Podobne ako citrón vysúša pokožku .
  • Med – med ma hojivé účinky . Sám o sebe však vhodný nie je ale je super v kombinácií do prírodných pleťových masiek.


Ďalšie typy ako zápasiť s akné!

 

Mimo liečenia samozného kožného ochorenia je však vhodnejšia preventíva a teda aby k ochoreniu samotnému radšej nedošlo alebo sa zabránilo jeho návratu .

A teda je potrebné pleť udržiavať čistú . Stačí ak si pleť vyčistíte vhodnou pleťovou vodou alebo iba čistou vodou. Tiež je dobré sa vyhýbať zaprašenému a znečistenému prostrediu. Veľkú úloh v tvorbe akné zohráva aj strava. Práve stravu ľudia častokrát podceňujú ale verte, že práve to čo jeme sa najviac odráža na našom zovňajšku . Určite sa vyhýbajte mastným a tučným jedlám ako sú napríklad slanina alebo klobása nedajbože bôčik. Uprednostňujte čistú alebo minerálnu vodu pred osladenými limonádami ako coca cola . Alkohol je vhodný na povrchovú liečbu vašej pokožke však jeho pitie určite neprospieva. Zdravý životný štýl je najlepším prostredkom ako sa tomuto kožnému ochoreniu vyhnúť prípadne zabrániť jeho včasnému návratu ak už liečba prebehla

.
Článok bol inšpirovaný stránkou akneliecba.sk , kde nájdete mnoho užitočných tipov ako liečiť vyrážky prirodzenou cestou a nie pomocou liekov. Článok písal amatér a teda odporúča sa navštíviť vášho kožného lekára kvôli správnemu určeniu diagnózy.


 

Comment on this post